Jij Tijger, wij welpjes.

Dag Luka,

Niet te geloven eigenlijk dat je mama, de Geit, en ik, de Aap, samen een Tijger ter wereld zouden brengen. Ik ben het even gaan opzoeken maar kon zo geen precedent terugvinden… Misschien stond het wel zo in de sterren geschreven maar biologisch gezien blijkt zoiets onmogelijk.

Je bent geboren in het jaar van de Tijger. Dat loopt van 14 februari 2010 t/m 2 februari 2011. Het teken ziet er zo uit:

Een tijger is onverschrokken van aard. Door hun manier van doen dwingen ze veel respect af. Ze zijn sterk gericht op het verwerven van macht en men treft hen vaak in leidinggevende posities aan. Ze vinden het heerlijk om in het middelpunt te staan. Tijgers lopen over van activiteit. Door hun drang om maar bezig te kunnen zijn, kunnen ze wel eens te impulsief zijn. Hun moed slaat dan makkelijk om in roekeloosheid.

Anderzijds zijn Tijgers achterdochtig, en dit kan maken dat ze soms iets te lang weifelen. Doorgaans zijn ze echter druk in de weer en slaat hun energie al snel op anderen over. Tijgers houden van andere mensen, op een hartstochtelijke manier. Ze zijn toch al gepassioneerd in alles wat hun aandacht heeft. Alles wat ze doen, doen ze met volledige overgave.

In elke Tijger schuilt een rebel. Tijgers moeten de gelegenheid krijgen om de dingen op hun eigen manier te doen. Toch hebben ze ook aanmoediging nodig en ze hebben ook veel behoefte aan troost als de dingen niet gaan zoals zij willen. Tijgers staan ook open voor de adviezen van anderen, al moeten ze daarvoor door hun trots heen. Ze zijn optimistisch en zullen hun plannen niet snel opgeven.

Mama heeft het voor je Chinese horoscoop. Een tijger! Tijgerke, tijgertje, grote poes, … denk ik dan. Zelf geloof ik er niet in. Maar als ik je toekomstige karaktereigenschappen mag geloven, gaan we een paar keer hartstochtelijk botsen. Geloof me, ik kijk daar echt naar uit en hoop dat je ons dan niet met huid en haar opvreet.

Liefs,

Papa.

Geschreven door Papa op

Comments are closed.