8 maanden

Liefste Luka,

Je bent vandaag 8 maanden jong… 8 maanden al, echt de tijd vliegt gewoon voorbij.  T is bijna kerstmis! En nog maar 4 maanden voor je eerste verjaardag.  Dat doet me eraan denken dat ik dringend verder moet met mijn zelfstudie taart bakken.  Want voor je eerste verjaardag wil ik je een taart bakken :-)

Er is in die 8 maanden zoveel gebeurd… Doorslapen op je 5 weken, rollen van je buik naar rug op 10 weken, van rug naar buik kwam op 5 maanden (ja ik ben gestopt met tellen in weken), je zat alleen toen je 6 maanden was en nu doe je niks liever dan op je beentjes recht staan in je park… ik blijf wel in je buurt als je dat doet want door je benen buigen om terug te gaan zitten ken je nog niet.

Ondertussen eet je ook al zoals de meerderheid van de bevolking.  Dat is eigenlijk een beetje gelogen… je eet meer dan de meerderheid volgens mij!  ’s Morgens tussen 7 en 7u30 begin je de dag met een grote fles melk, in de creche krijg je rond 10 een kom soep, rond de middag eet je petatten tot je bord leeg is en elke keer kijk je me aan met “nog?”-oogjes, als vier-uurtje eet je een grote pot fruitpap op en ‘s avonds nog een grote fles melk… echt, waar jij dat allemaal in dat kleine lijfje van jou steekt, ik heb er het raden naar!

Sinds juli ga je ook naar de creche… en leuk dat je het daar vindt!  Altijd maar lachen, spelen, knutselen, massages ondergaan, naar verhaaltjes luisteren,… Ik ga je elke dag doodop maar zo tevreden ophalen.  Echt zeer fijn te zien dat je het heel leuk vindt in de creche.

Je relatie met Moby begint er ook op te verbeteren… Moby heeft je een tijdje op veilige afstand geobserveerd, je had haar namelijk al een paar keer vast gegrepen aan het haar tussen haar ogen en dat vond ze niet zo prettig.  Maar nu begint ze terug toenadering te zoeken en krijg je soms een kusje van haar… heel vertederend :-)

Je babbelt ook zo leuk tegenwoordig, vooral ik vind het leuk want je kan een hele tijd ma-ma ma-ma zeggen in allerlei toonhoogtes, echt ik zweef dan op een wolkje rond, ik weet wel dat je niet beseft dat je mama zegt maar het is zo fijn om het uit jouw klein mondje te horen komen :)  Ook da-da scoort hoog de laatste dagen.  Zou je speciaal voor papa een dezer ook kunnen beginnen met pa-pa, lieve schat?

Je hebt sinds een maand ook 2 tanden… ineens stonden ze er allebei!  Gedaan met op mama haar neus te sjabberen want met 2 scherpe tandjes wordt dit een zeer pijnlijke zaak ;-)

Om speelgoedgebied hebben we daarnet je speelmat en je mobiel ingepakt en naar boven gebracht.  Je bent eruit gegroeid… net als uit een volledig vuilniszak kleertjes.

Lieve schat, ik geef toe dat ik even heb moeten zoeken naar het juiste evenwicht tussen mama zijn, vrouw van papa zijn en werken. Maar ik heb het gevonden en ik vind het superleuk!

Lieve Luka, je doet het allemaal zo goed, echt, je maakt van ons zeer trotse ouders! Doe zo verder (op je eigen tempo)

Dikke kus,

Je mama
x

Geschreven door Mama op

Comments are closed.